Bakgrund

I urminnes tider härskade kaostrollkarlarna, onda nekromantiker som drev sina odöda legioner framför sig. Det var då de ljusa trollkarlarna landsteg på landets stränder och drev tillbaka de mörka kaostrollkarlarna. Med sin kraftiga magi höll trollkarlarnas ordern en fred som skulle vara i tusen år. Under denna fredstid kom de första vervoi till världen. Vervoi är gudar utan följare, eller barn till bortglömda gudar. Bland dessa fanns Draegan och Lorelei Skugghjärta.
Draegan.png

Det sägs att Draegan saknade den makt hans fäder haft och detta ledde till att han rev ett sår i verkligheten och startade det som kallas Kataklysmen. Rå magi strömmade in i denna verklighet och dränkte landet. En smitta likt en pest spred sig bland folket och så gott som alla kunde bli magikunniga och därmed rubba trollkarlarnas magiska fred. Men, även demoner från okända världar flödade in i landet. Människorna och trollkarlarna svor en allians emot Draegan som vid detta tillfälle smidit en enligt legenderna oförstörbar rustning. Draegans demonhord och alliansens trupper möttes gång på gång på slagfältet innan Dragean fick övertaget. Förbannad över att människorna fruktade honom och tog till vapen emot honom istället för att dyrka honom som en gud släppte Draegan lös en förbannelse som gjorde de renrasiga människorna oförmögna att bära barn. Allt såg ut att falla, människorna var en döende ras och många trollkarlar och vervoi hade fallit. Mörkögda duergar, understödda av Draegans styrkor drev dvärgarna och jotunnarna från bergen. Istället för friska människobarn var de sista barnen av mänskliga sköten eterer, halvelementarer. Undergången var nära.
Fantasy-War-Scene1-600x375.png

Det var då Lorelei, Draegans syster, vände sig emot sin bror. Hon delade med sig av sin brors Sanna namn. Med detta sanna namn kunde trollkarlarna utföra en ritual som bannlyste hans själ från denna verklighet, för alltid. Utan sin ledare föll demonhorden samman och spreds för vinden. Hans magiska rustning bärgades och vaktas än idag av vakter utanför hans borg Svarta borgen. Lorelei, skamsen över sin brors ondska, gick i kloster för att ägna resten av sitt liv åt Dagens drottning, som ryktet att Lorelei ska vara en ättling till.

Tre hundra år har förflutit sedan dess. Mänskligheten är reducerad till endast några få tusen. Endast de rikaste familjerna kan med dyra droger och magi hålla sig vid liv. Konung Armenius IV som regerat i två hundra år är en av dem. Istället har eterer, höglandsvärgar, bortbytingar från alverfolken och smutsblod tagit över stor del av befolkningen.
house.png
Livet har varit hårt, men fridfullt. Men, bakom lykta dörrar, i mörka gränder, vid ölindränkta bord och på fälten ryktas om ett en ny ondska sprider sig..

Bakgrund

Stål & Blod IcarusDream